Questions on Arts and Culture Grade 8 SMP/MTs Semester 1 and 2 2022

Artikel tengg Class 8 Arts and Culture Questions academic year 2020-2021, junior high school level, SMP/MTs PG and Essays, new teaching Arts and Culture subjects.

Class 8 Arts and Culture Questions,,, Is one of the subjects that discusses aspects of artistic and cultural works which include various arts and crafts in everyday life, so we will give examples of 8th grade Cultural Arts Problems or SMP / MTs PG level and Essays as Lessons are available in every public / private school in grades 1,2,3, SMP and MTs.

Also Read: Class 4 Art and Culture Questions

Sample Questions on Art and Culture for Grade 8 SMP/MTs Semester 1 & 2 PG and Essay

Middle school-junior-junior-high-4
hint-early-3

Examples of Multiple Choice Questions:

I. Answer the questions below and write the letters a, b, c and d according to your opinion!

Also Read: Class 5 Art and Culture Questions

1. Art is one that can satisfy the so-called refined and beautiful feeling.

A. The original form
B. Abstract Shape
C. The form of seeing
D. Rhythmic form

Answer: d

2. Works of art in the form of two or three dimensions that function in life are.

A. Archipelago applied arts
B. Pure art of the archipelago
C. Archipelago Abstract Art
D. Flock of Paintings

Answer: b

3. In areas in the archipelago where there are various works of art, the diversity of art is.

A. areas in the archipelago
B. Head in the archipelago
C. Tribes in the Archipelago
D. Modern artists with ethnic groups in the archipelago

Answer: c

4. In the era of relics with objects on stone and bone that were done with hand axes.

A. Also paleolithic
B. Time Mesolithic
C. Megalithic Era
D. Metal Age

Answer: c

5. At the start of the metal used as an applied work with technological developments can be done as.

A. Also paleolithic
B. Time Mesolithic
C. Metal Age
D. megalithic era

Answer: b

6. the relics of large objects used as ritual equipment in the environment are called.

A. Also paleolithic
B. Time Mesolithic
C. Megalithic Era
D. Metal Age

Answer: b

7. The classical period with transitional and prehistoric periods due to Indonesia-India relations is referred to as.

A. Hindu – Indonesian
B. Indonesian Islam
C. Christ – Indonesia
D. Buddha – Indonesia

Answer: b

8 Classical Indonesian art can thrive in Indonesia.

A. East Java and Sumatra
B. West Java and Kalimantan
C. Java and Bali
D. Central Java and Sumatra

Answer: d

9. Classical heritage (Hindu – Indonesia) is

A. Borobudur, Prambanan and Upgrading Temples
B. Demak Mosque, Dutch fort,
C. Great Mosque of Jogjakarta, Jogja Museum is Back
D. Fort Ketepass and Madukismo Sugar Factory

Answer: c

10 Archipelago’s works by having a function on need.

A. Practical and aesthetic
B. Spiritually and physically
C. Aesthetics and beauty
D. Religious and spiritual

Answer: a

11 Archipelago art forms are..

A. Cutting axes / machetes and as traditional clothes
B. Traditional houses and weapons
C. Armor, traditional boat
D. Paintings on the walls of traditional houses

Answer: c

12. Basically the history of art in the archipelago has two phases, namely .

A. History and prehistory
B. Prehistory and history
C. History and classics
D. Classics and history

Answer: c

13. Archipelago works have three ideas:

A. Meaning of work, purpose of work, diversity of work
B. The importance of work, various techniques, decoration
C. Symbolic meaning, historical meaning, traditional meaning
D. Historical meaning, symbolic meaning and purpose

Answer: c

14. Archipelago works have a function as.

A. Practical (usability) and aesthetic (beauty),
B. Material and religion in nature
C. Is it individual and social
D. Are regional and individual

Answer: b

15. Home furniture, tables and chairs or cabinets and textiles are called examples of art.

A. Aesthetically pleasing
B. Actually
C. magical
D. Realistic

Answer: a

16. Only as jewelry batik or weaving made for wall decoration and crafts to decorate the room is called.

A. actually
B. Realistic
C. Aesthetically pleasing
D. Religious

Answer: c

17. Characteristics of traditional Indonesian houses as a whole are called.

A. Roof, decoration, shape and raw material
B. Roof, owner’s name, manufacturer’s name
C. Roof, area name, time of manufacture
D. Roof, building thickness, manufacturing time

Answer: b

18. The shape of the Gadang house found in Padang extends to the side mentioned.

A. Religious appreciation
B. Differences of thought
C. Shape Difference
D. Differences in raw materials

Answer: d

19. Houses with roofs in Java as high houses in Jambi and Minangkabau and pyramid roof houses in.

A. Sumatra
B. Sulawesi
C. Papua
D. Minahasa

Answer: b

20. Artwork has a practical function, is.

a. Tables, cupboards, vases, buffet
b. Tables, cabinets, paintings, sculptures
c. Tables, cupboards, vases, statues
d. Painting, sculpture, calligraphy, photo

Answer: b

21. Works of art have a so-called aesthetic function.

a. Tables, cupboards, vases, buffet
b. Tables, cabinets, paintings, sculptures
c. Tables, cupboards, vases, statues
d. Painting, sculpture, calligraphy, photo

Answer: d

22. Works of art can be as functional as practical is.

a. Fine art that can be seen from the front view
b. Art that prioritizes ease of use
c. Fine art that puts beauty in the foreground
d. Fine art that can be seen from the side of the view

Answer: b

23. Artwork can function as an aesthetic called.

a. Fine art that can be seen from the front view
b. An art that prioritizes ease of use
c. Fine art that keeps beauty in the foreground
d. Fine art that can be seen from the side of the view

Answer: d

24. Assessment of works of art through an intensive observation and appreciation is referred to as.

a. aesthetic appreciation
b. empathy award
c. Review appreciation
d. Appreciation level

Answer: b

25. One of the techniques that can make a statue is mentioned.

a. watercolor
b. Blok
c. shading
d. pahat

Answer: d

26. Techniques in drawing are mentioned.

a. pilin
b.Birge
c. Embroidery
d. watercolor

Answer: c

27. Techniques that can be used in batik are mentioned.

a. Embroidery
b. write
c. Embroidery
d. Graphic

Answer: d

28. Decorative images on the fabric in the processing covered with wax can use a tool called.

a. graphics
b. Decoration Art
c. batik
d. Embroidery

Answer: b

29. Songs that stand on local culture that are hereditary are called.

a. Folk songs
b. traditional song
c. National anthem
d. lagu nusantara

Answer: c

30. Simple language that is easy to understand is used As a rule in an environment with everyday musical arts that are characteristic of songs.

a. pop
b. Children
c. Keroncong is
d. The elder is serious

Answer: a

Read also: Questions about Art and Culture Class 6

Examples of Essay questions:

II. Explain and answer the questions below well!

1. Explain the 3 kinds of purposes of art.

2. Mention the various arts.

3. Explain the benefits of beauty in works of art.

4. Give 3 examples of works of art originating from West Java.

5. Batik art from the region….. and give an example.

Well that’s what the author can say about Class 8 Arts and Culture Questionsand the author also completes with the answer key, hopefully what the author has conveyed can be useful and useful, thank you so much.

Also Read: Class 7 Cultural Arts Questions

Leave a Comment