50 Examples of PAT Biology Questions for Class 10 Semester 2 Curriculum 2013 (Preparation for Studying UAS/PAS)~2 » ProHRD.Org

50 Examples of PAT Biology Questions for Class 10 Semester 2 Curriculum 2013 (Preparation for Studying UAS/PAS) for second part of SMA/MA students – The second or last post of this article, is a continuation of 50 PAT Biology UAS questions for the even semester of the previous revised edition of K13 (UAS questions numbers 1 – 25).

As the admin said before, that the admin has collected a collection of biology questions as a reference for high school students studying online before facing the actual exam, including 55 biology UAS/PAT questions in semester 2 and their answers and 75 Biology UAS/PAS questions in semester 2 and their answer keys.

Continue to the latest additional questions….

Starting from question number 26, below are the year-end assessment questions for even semester 10 biology subjects with an answer key.

26. Another name for deuteromycotina is fungus….
a. red oysters
b. not perfect
c. air
d. learn
e. white oysters
Answer: b

27. An example of a species of deuteromycotina is ….
a. Gonoderma sp
b. Penicillium sp
c. Neurospora sitophila
d. Tinea versicolor
e. Gigaspora
Answer: d

28. Below is a form of fungal symbiosis, namely ….
a. Miselium
b. Zygomycotina
c. Ascomycotina
d. Basidiomycotina
e. mycorrhizae
Answer: e

29. Which of the following is not a fungus that is beneficial to human life, is….
a. Lycoperdon
b. Volvariella volvacea
c. Albugo
d. Higroporus
e. Saccharomyces
Answer: c

30. Below are types of fungi that are harmful to human life, namely ….
a. Lycoperdon
b. Volvariella volvacea
c. Albugo
d. Higroporus
e. Saccharomyces
Answer: c

31. Although not in symbiosis with mosses, algae can still live independently. This happens because algae can….
a. live heterotrophs
b. photosynthesis
c. photoautotroph
d. live saprophyte
e. reproduce by dividing
Answer: b

32. Which of the following is not an asexual reproduction of fungi?
a. cell fusion
b. fragmentation
c. budding
d. conidia formation
e. spore formation
Answer: e

33. The main difference between Oomycota and Zygomycota is ….
a. asexual reproduction
b. digestion of food
c. hyphal structure
d. sexual reproduction
e. answers c and d are correct
Answer: e

Read also:
– 50 examples of Biology UAS questions for Class 11 semester 2 along with answer keys
– 55 examples of 11th semester 2nd grade biology PAT questions along with answer keys

34. Fungi that are macroscopic are included in the division of fungi….
a. Myxomicota
b. Ascomycota
c. Deuteromycota
d. Basidiomycota
e. Zygomycota
Answer: d

35. The following is not a fungus from the division Basidiomycota, namely mushrooms….
a. slightly
b. poisonous
c. tempeh
d. take away
e. shopping
Answer: c

36. Which of the following is not a characteristic of Basidiomycota fungi, namely….
a. ganoderma mushroom

b. transverse insulated hyphae
c. asexual reproduction with conidia
d. sexual reproduction produces basidium
e. is a macroscopic fungus
Answer: e

37. Athlete’s foot disease is caused by a fungus from the division ….
a. Phicomycota
b. Deuteromycota
c. Ascomycota
d. Basidiomycota
e. Zygomycota
Answer: b

38. Aspergillus can live independently….
a. autotrof
b. independent or free
c. symbiosis
d. saprofit
e. parasit
Answer: d

39. The crust -shaped talus is characteristic of… -type crustal moss.
a. fructose
b. foliosa
c. crustacean
d. fruktikosa
smallpox
Answer: c

40. The following are not included in the benefits of lichen for humans, namely….
a. yevinfis plant
b. made medicine
c. flavor or aroma enhancer
d. litmus paper made
e. water pollution indicator
Answer: e

41. Mushrooms cannot be classified into the plant world because….
a. does not have chlorophyll
b. have cell walls
c. is autotrophic
d. have hyphae
e. have spores
Answer: a

42. There are types of fungi that have non-insulated hyphae and some are insulated. In insulated hyphae, the nucleus of the cell is spread out in the cytoplasm, which is called….
a. parasit
b. synopsis
c. haustorium
d. saprofit
e. conidiospora
Answer: b

43. Which of the following is not a type of asexual spores in fungi is ….
a. sporangiospor
b. conidiospores
c. oospora
d. basidiospores
and. arthrospora
Answer: d

44. Classification of fungi are grouped on the basis of ….
a. biochemical characteristics
b. morphological features
c. physiological characteristics
d. reproductive characteristics
e. habitat
Answer: d

45. Mushrooms that play a role in making tempeh are ….
a. Rhizopus
b. Aspergillus
c. Mucor
d. Penicillin
and. Therospora
Answer: a

46. ​​Which of the following is not a difference between fungi and plants, namely….
a. Reproduction
b. How to eat
c. body structure
d. Move passively
e. Growth
Answer: d

47. Pay attention to the description below!
1) Saprophyte
2) Autotroph
3) Heterotroph
4) Mutual
5) Has chlorophyll
Based on the description above is a way of obtaining food, fungi have the following characteristics.
a. 1, 3 san 5
b. 1, 2 and 3
c. 2, 3 and 4
d. 1, 3 and 5
e. 1, 3 and 4
Answer: e

48. As heterotrophs, the nature of fungi is….
a. Living in a humid area
b. Can make your own food
c. Depends on the host
d. Contains chlorophyll
e. Can photosynthesise
Answer: c

49. Which of the following is not a type of fungus that belongs to Zygomycotina is….
a. Penicillium sp.
b. Rhizopus orizae
c. Cunninghamella
d. Pilobolus
e. Glomus
Answer: a

50. Reproduction of fungi vegetatively is….
a. Split up
b. Conjugation
c. Ascus
d. Budding
e. Basidium
Answer: d

Leave a Comment