50 Examples of Biology PAT Questions for Class 10 Semester 2 Curriculum 2013 (Preparation for Studying UAS/PAS) » ProHRD.Org

50 Examples of PAT Biology Questions for Class 10 Semester 2 2013 Curriculum (Preparation for Studying UAS/PAS) SMA/MA Revised Edition – This writing about the final even semester assessment of the biology subject that you are reading contains 50 additional multiple choice questions. Why does it say additional questions? because previously the admin has published a collection of biology questions 55 questions for biology UAS/PAT class x semester 2 with answers and 75 questions for PT biology SMA/MA along with the answer key.

If you add up there are 200+ biology PAT questions that SMA/MA students can study as a reference for studying online before facing the actual exam.

Below are the questions for the second semester biology UAS/PAT complete with an answer key with questions starting from number 1.

1. One of the Platyhelmintes (flatworms) that is parasitic on the human body is the tapeworm. An effective way to avoid these worms is….
a. avoid mosquito bites.
b. cooking cooked meat
c. don’t scratch an itchy anus
d. always wear footwear when going to the toilet
e. wash hands before eating
Answer: b

2. Dogs and Cats are carnivores because….
a. The heart of a bear is 4 with closed circulation
b. Has the ability to run fast
c. Breastfeeding her children after giving birth
d. Has sharp and strong canine teeth
e. Her body is covered in colorful feathers
Answer: d

3. Vertebrates are known for everything….
a. live on land
b. hot Blooded
c. breathe using lungs
d. breastfeeding her child
e. have a spine
Answer: e

4. In mosses, the sporophyte is the generation capable of producing…
to. Spore
b. Protonema
c. Arkegonium
d. Anteridium
e. Gamet
Answer: a

5. Moss plants that look green are part of….
a. Sporangium
b. Gametofit
c. Protalium
d. Protonema
e. Sporophyte
Answer: b

6. The difference between ferns and mosses is…
a. Moss plants have roots, ferns are rhizoids
b. ferns without chlorophyll, mosses with chlorophyll
c. seed fern, spore moss
d. fern plant habitat on land, moss plant is in water
e. Ferns are sporophytes, mosses are gametophytes
Answer: e

7. Arcegonia and Anteridium in ferns are found in…
a. Indusium
b. Zigot
c. ferns
d. Protalium
and. Sorus
Answer: d

8. Note the following plant characteristics!
1) Have sorus
2) Gametophyte is more dominant
3) Have protonema
4) Have parallel leaf bones
5) The sporophyte level is more dominant in nature.
6) Has prothallium
Based on the data above, the characteristics of ferns are number…
a. 4,5, and 6
b. 1,2, and 3
c. 2,3, and 4
d. 1.5, and 6
e. 3,4, and 5
Answer: e

9. Which of the following is not a characteristic of Gymnosperms…
a. Rarely reproduce naturally vegetatively
b. The seeds will not be covered by fruit leaves
c. Reproduce generatively with seeds
d. The reproductive organs are strobilus
e. Male cones are composed of fruit leaves
Answer: e

Read also:
– 50 examples of Biology UAS questions for Class 11 semester 2 along with answer keys
– 55 examples of 11th semester 2nd grade biology PAT questions along with answer keys

10. Look at the following picture!

The name of the fern is….
a. Asplenium nidus
b. Psilotum
c. Calamites
d. Isoetes
and. funeral home
Answer: b

11. Note the following plant characteristics!
1) Double fertilization occurs
2) The ovules are wrapped in fruit leaves
3) Pieces of seeds
4) Stiff and narrow leaves
Based on the characteristics above, which includes the characteristics of closed seed plants, namely the number…
a. 3 and 4
b. 1,2, and 3
c. 1 and 3
d. 1,2, and 4
e. 2 and 4
Answer: b

12. The gametophyte generation of moss plants is….
a. Karpela
b. sporogonium
c. Sporangium
d. Moss plants
e. Protalium
Answer: d

13. The egg cell in the reproduction of ferns is produced by…
a. sporangium
b. Sporophyll
c. The day before
d. Sporogonius
e. Arkegonium
Answer: e

14. The type of fern leaf that plays a role in continuing the offspring from generations is…
a. Mesophyll
b. Sporophyll
c. Microphile
d. Tropofil
e. Macrophil
Answer: a

15. Ferns which are a transitional form between homosporous ferns and heterosporous ferns are…
a. Lycopodium sp.
b. Selaginella
c. Marsilea crenata
d. Equisetum debile
e. Adiantum cuneatum
Answer: d

16. Which belongs to the Gymnosperm group, namely…
a. reeds, hajj ferns, resin, fir
b. resin, pine, fir, banana
c. areca nut, hajj fern, fir, pine
d. pine, resin, hajj fern, melinjo
e. resin, melinjo, reeds, hajj ferns
Answer: d

17. The world of Animalia (animals) has similarities in characteristics with the world of Fungi (mushrooms) in the following respects, except….
a. Has a cell wall
b. eukaryotes
c. Multicellular
d. Heterotroph
e. Does not have chlorophyll
Answer: a

18. An animal has triploblastic acoelomate characteristics in its embryonic development. Animals that match these characteristics are worms…
a. palolo
b. stomach
c. liver
d. mine
e. land
Answer: c
19. Filariasis is a disease caused by….
a. Fasciola hepatica
b. Wucheria bancrofti
c. Taenia saginata
d. Trichinella spiralis
and. Taenia solium
Answer: b

20. Following are the characteristics of invertebrates
1) The body is bilaterally symmetrical
2) Diplobastik
3) Have a skeleton
4) Intracellular digestion
5) Has a nervous system in the form of a diffuse nervous system
6) Asexual reproduction through budding
Based on the description above, the characteristics of the phylum porifera are number….
a. 3,4,5
b. 1,2,3
c. 4,5,6
d. 2,3,4
e. 1,3,5
Answer: d

21. Aurelia or Jellyfish are marine animals that are included in the class….
a. Protozoa
b. Echinodermata
c. Porifera
d. Mollusca
And. Coelenterata
Answer: e

22. Palolo worms are edible and are included in the class….
a. Cestoda
b. Polychaeta
c. Oligochaeta
d. Treamatoda
And. Turbellaria
Answer: b

23. Spongia which is used as a bath sponge is included in the class….
a. Calcispongiae
b. Hexactinellida
c. Demospongiae
d. Hylospongiae
And. Calcarea
Answer: c

24. The larvae of worms that usually live in the body of cows are…
a. Taenia saginata
b. Planaria
c. Ascaris lumbricoides
d. Fasciola hepatica
and. Taenia solium
Answer: a

25. The pearls in oysters come from….
a. entry of foreign bodies between mantle and shell
b. entry of pearl fluid in the body
c. the old shell turns into a pearl
d. foods containing calcium phosphate
e. Gradually this animal makes pearls
Answer: a

Continue to question number 26-50 ==> here

Leave a Comment